Om Hybridbiler

Hybridbiler er en ny slags bil, som gerne skulle skåne miljøet lidt mere, da den bruger andet end kun benzin at køre på.

Det fungerer på den måde, at den rent faktisk har 2 forskellige motore, hvor den ene fx. kører på benzin eller diesel, som vi kender det, forskellen kommer så med den anden motor, som er en elektrisk motor, hvor de kan give bilen fremdrift hver for sig, eller i nogle tilfælde også i en kombination. Der kan også være tale om, at forbrændingsmotoren driver en generator, der leverer strøm til elektromotoren.

De store fordele ved Hybrid biler er:

  • Forbrændingsmotoren i en hybridbil kan normalt være mindre og lettere end i en tilsvarende normal bil. Dette er tilfældet, når begge motorer kan køre samtidig, hvis der er behov for meget kraft. Forbrændingsmotoren kan da dimensioneres efter bilens gennemsnitlige kraftbehov, ikke efter bilens maksimale kraftbehov.
  • Når hybridbiler bremser, bliver den varme der normalt går til spilde ved almindelige biler, omdannet til elektricitet og tilbage til elektricitet motoren.
  • Hybridbiler har som regel et lavere drivstofforbrug end tilsvarene normale biler. Dette gælder særligt, når bilen bruges til at køre i byen og små køreture.

Hybrid bil typer

Hybridbiler findes i 3 forskellige grupper, som definere, hvordan motorerne arbejder:

  • Seriehybridens fremdrift stammer fra en forbrændingsmotor, der består af en generator, der genererer strøm til en elektromotor og driver hybriden frem – dette princip bruges allerede i hybridbusser som for eksempel Toyota Coaster Hybrid.
  • Parallelhybriden har en forbrændingsmotor og egen elektrisk motor, som kan bruges samtidigt eller hver for sig. Elektromotoren fungerer som generator og bruges derfor til fremdrift, hvilket gør, at parallelhybrid ikke kan lade batterierne.
  • Den mest avancerede form for hybriddrift er serie-parallelhybrid. Hybridbilen fungerer her som en parallelhybrid og har en ekstra generator, der kan oplade batterierne under elektromotorens fremdrift af hybriden – denne type hybridsystem finder man eksempelvis i Toyota Prius.