Lamborghini som hybridbil

I år 2015 skulle bilfirmaet Lamborghini være klar med den første hybridbil fra deres fabrik – Det skrev jeg tilbage i juni 2010 på denne blog – der er sket noget andet siden.

Lamborghini har været lidt sløve i optrækket dengang, for det viser sig at det var først i 2019 at de endelig blev klar til at præsentere deres Lamborghini Sian – deres første bil med hybridteknologi.

Det er en bil med en solid V12-motor som får en lille smule hjælp fra et elektrisk hybridsystem, selve batteriet er ikke bygget til at køre hurtigt hvilket ligesom kendetegner Lamborghini’s øvrige bilsortiment, da den kun er udstyret med 34 hestekræfter. Elmotoren bruges af bilen når den bevæger sig rundt i lave hastigheder og til at bakke og parkere med.

V12-motoren er udstyret med solide 785 hk, hvilket bringer det samlede antal hk. op på 819 hk i den nye Lamborghini Sian hybridbil.

Med et begrænset antal verden over, nemlig kun 63 styk, kan den hurtig blive en del af rigmænds samler-kollektion – selvfølgelig skræddersyet med farve, udstyr og materiale.

Mit oprindelige indlæg kan du finde herunder:

Lamborghini Logo Hest GuldHvordan Lamborghini er sammenhæng mellem deres benzinslugende sportsbiler og så lige pludselig vil lave en kærlig bil, som endelig vil skåne vores i forvejen overbelastede jord, kan man kun gisne om, men én ting er det da, positivt!

Firmaets chef, Stephan Winkelmann, udtalte til det tyske bilmagasin, Automobilewoche, at der vil komme en Hybrid Gallardo, der vil køre på batterier i byen og så skifte til en V10 eller V12-motor, når du rammer lande- og motorvejen.

Men af hensyn til Danmark og vores enorme afgifter på biler, er det desværre ærgeligt, at de ikke vil lave en bil kun med elektrisk motor, da de danske regler og afgifter stadig er enorme på det punkt der.

Men indtil 2015, hvor de af annonceret at deres version af en hybridbil gerne skulle være færdig, må vi nøjes med en Tesla Roadster, som nok er den hidtil fedeste hybridbil til dato :)
Et mindre problem med en Lamborghini med batterier, er, hvordan får du opmærksomhed fra folk omkring dig, hvis du ikke kan give motoren gas og lave larm i gadebilledet?

Nå, men start opsparingen nu. Hvem ved, måske har du råd om en fem års tid?