Coronavirus Nedlukning Forbedrer Luftkvaliteten Verden Over!

Den sociale distancering som er blevet indført verden over for at stoppe corona virussen, har måske en positiv indvirkning på luftkvaliteten, som sjovt nok også er den luft vi indånder dagligt. Luftkvaliteten som bliver målt hele tiden er forbedret verden over.

Tiltaget med at holde afstand til hinanden, lukke arbejdspladser og bremse spredningen af virussen, ser om ikke andet, ud til at have forbedret vores luftkvalitet til det bedste niveau i flere årtier.

Satellitbilleder viser, at niveauer af kvælstofdioxid (NO2) over byer og industriområder i Europa og Asien er betydeligt lavere end hvad det ville have været, ifølge The Guardian. (Kilde)

Forskellen i Kvælstofdioxid i Italien 2019-2020

NASA-data der, overfor The Guardian, er blevet offentliggjort omkring det østlige og centrale Kina, viste NO2-niveauer der lagde 10% til 30% UNDER normale niveauer.

Kvælstofs-niveauet over Italien, som lige nu er i en meget stor lockdown, især i den nordlige del, som billederne ovenfor også viser, er niveauet faldet med helt op til 40%!

I USA har corona-nedlukningen praktisk talt elimineret trafikpropper, fortæller data-analysefirmaet Inrix.

Når trafikken i USA er blevet reduceret, så bliver luftforureningen det også. I USA er transport ansvarlig for 55% af nitrogenoxid (NOx, en bredere kategori som inkluderer NO2). Men hvis man tænker på, hvor meget økonomisk skade dette medfølger, både på virksomheder og for private, er det lidt som at få tildelt en sølvmedalje under OL.

Men denne tidsperiode vil sandsynligvis tjene som et kontrolsæt for en række fremtidige bestræbelser på at reducere trafikforhold og luftforurening i USA, udtaler flere unavngivne kilder.