5 Miljøvenlige Dæk – Sådan kan du Spare Brændstof og Skåne Miljøet

Du kender det sikkert, du vil gerne skåne miljøet mest muligt, men du er også stadig nødt til at have en bil for blandt andet at komme på arbejde.

Der er mange muligheder for at skåne miljøet, især med bildæk:

  • Miljøvenlige bildæk – Lavet med tanke på miljøet, ofte genbrugsmaterialer
  • Eco bildæk – Formindsker friktionsmodstanden fra vejen
  • Dæk med lav rullemodstand på vejen

Alle 3 dæktyper er gode opgraderinger til en miljøvenlig og planet-skånende bilverden.

Uanset om du kører i en almindelig forbrændingsbil(benzin eller diesel), en hybridbil eller en elektrisk bil, er eco bildæk helt generelt designet til at mindske dit brændstofforbrug.

Folk som vælger en hybridbil, for eksempel, er ifølge flere undersøgelser, mere tilbøjelige til også at vælge miljøvenlige dæk, som på den ene eller anden måde forebygger forurening af vores planet.

Denne liste af miljøvenlige bildæk vil guide dig igennem udvalget af bildæk på markedet i dag som skåner miljøet og er designet til at formindske bilers ‘footprint’ på planeten.

1. Bridgestone Ecopia EP422 Plus

Bridgestone dæk ECOPIA EP422 PLUS 205-50R17 dæk

Bridgestone Ecopia er konstrueret til at være mere brændstofeffektiv, og så opnåes der derved mindre belastning på miljøet.
Du vil opleve at du får flere kilometer ud af benzinen pr. tankfuld (eller pr. opladning af batteriet).
Bridgestone Ecopia EP422 Plus fås i flere forskellige størrelser, så det passer til de mest populære biler og minivans.
Bridgestone har garanti på dækket, helt op til 100.000 km.

Dækket er blevet testet i et laboratorium med den påståede rullemodstand på helt nye dæk.
Over tid skal vi så forvente at dækket mister funktionen, eftersom det bliver slidt mere og mere ned.

Derfor skal du forvente at dækket også kan nappe ned i din pengepung flere gange end forventet.

2. Continental TrueContact

Continental Truecontact Dæk

Proklameret som et ægte touring-dæk som kan bruges hele året, er denne bildæk fra Continental udstyret med EcoPlus-teknologi.
Dette bildæk har fået meget positiv feedback overalt fra kunder i den virkelige verden, med en rating på 4.4/5 fra 285 kunde-anmeldelser.

Continentals EcoPlus bestræbelser med deres teknologi siges at give betydelige besparelser på benzinforbruget ved hjælp af lav rullemodstand.
En specielt formuleret slidebane (som selvfølgelig er superhemmelig, som omfatter gummikonstruktionen) og præcist konstrueret trækkraft, giver bedre greb i vådt vejr.

Der tilbydes samtidig 60-dages kundetilfredshedsgaranti på disse dæk.

3. Firestone Champion Fuel Fighter

Firestone Champion Fuel Fighter helårsdæk

Fuel Fighter giver et billede af en finale-boss i spillet Mortal Kombat, men det er nu engang navnet på Firestone’s entré på markedet for miljøvenlige bildæk.
Denne lav-rullemodstandsdygtige bildæk er garanteret op til 70.000 km. af fabrikken som fabriksny.

Et nydesignet slidbanemønster med hakker og riller dækker hele bildækkets omkreds og bidrager samtidig til lang levetid.
Påstanden om en forbedret brændstoføkonomi er baseret på data fra den virkelige verden, sammenlignet med virksomhedens egne Affinity Touring-dæk, hvilket er det samme som at sammenligne dine matematiske evner med din brors, i stedet for at sammenligne med resten af familien.

4. GoodYear Assurance CS Fuel Max

Goodyear Assurance Fuel Max Dæk

Baseret på interne test hos GoodYear, påstås det, at disse vinge-fodede miljøvenlige dæk kan spare dig op til 4.200 kilometer i ren brændstof på 4 dæks levetid.
Forudsagt at din bil kan køre 8,5 kilometer pr. liter benzin til næsten 10,- pr. liter, så tæller det meget hurtigt op og kan hurtigt mærkes på pengepungen – på den gode måde!

GoodYear producerer disse dæk i meget store størrelser for at være sikker på, at det også passer til din fancy 4-hjulstrækker.

Dækkets fungerer ved at øge brændstof effektiviteten, og Goodyear hviler ikke på deres laurbær, da de bruger sojabønneolie for at forsøge på at reducere mængden af olie i produktionen af dette dæk.

5. Michelin Energy Saver A/S

Michelin Energy Saver Dæk

Sammensmeltningen af nogle innovativt sammensatte materialer, sammen med en grundig undersøgt slidbanemønster, gør dens silica-baserede overflade perfekt til at håndtere optimal trækkraft og lav rullemodstand mod vejen.
Det miljøvenlige dæk fra Michelin fås i mange forskellige størrelser, også til din bil.

Michelin har en række tredjeparts-test som sammenligner dækket med et lignende fra Bridgestone.
Denne undersøgelse afslører, at Michelin’s dæk sparer dig helt op til 25.749 kilometer og forkorter din bremselængde med 2½ meter i forhold til Bridgestone(testen nævner ikke hvilket dæk som der er sammenlignet med).
Michelin har eksisteret i dækbranchen i over 100 år, og med et massivt team af ingeniører og professionelle kørere som konstant tester deres dæk på banen i North Carolina, ved de med garanti en ting eller 2 om dæk innovation.

Nyttigt at Vide om Miljøvenlige Bildæk

Det er meget sandsynligt, at dækkene i denne artikel ikke er blandt de billigste på markedet, for du skal tænke på alt den ekstra research som er lagt i fremstillingen af disse bildæk også koster mange penge for et firma at finde frem til.

Men hvis du ser bort fra den del, og kigger på testresultaterne som firmaerne har lavet med de ovenstående bildæk, er der god chance for at din investering er tjent ind på lang sigt.

Det kan nok hjælpe på dækkets pris – og selv hvis det kun er en lille del som er sparet, har besparelsen skånet vores planet for meget mere.

Når du handler nye dæk til din bil, skal du altid sætte dig ind i din bils nøjagtige dækstørrelse, hvis du ikke er sikker på hvilken størrelse dæk du skal bruge, kan du altid spørge din mekaniker.

Det er selvfølgelig dyrt at købe 4 dæk på én gang, men det er et bedre sats, da du så er sikker på, at alle 4 dæk følger sliddet, som de selvfølgelig taber efterhånden som du kører rundt og slitagen forbliver det samme på alle 4 dæk.

Dette forhindrer også at du står i en situation hvor dine fordæk har et bedre vejgreb end dine bagdæk har – eller omvendt. At køre med forskellige typer dæk hæmmer selvfølgelig også effekten af dine ny-indkøbte miljøvenlige dæk.

Her til sidst, så husk også at dine dæk er de 4 eneste ting på din bil som faktisk rører vejen, med en bredde på din egen knytnæve eller en notesblok.

At købe billige dæk er ikke en god ide – kvalitet betaler sig!

Med lidt research og et øje på miljøet, er du sikker på at tage den rigtige beslutning.