Posted on

Vejdirektoratet trækker i land – hybridbiler kan fortsat lade op i byerne

VEJDIREKTORATET

Vejdirektoratet kom ud i et regulært stormvejr efter en udmelding om, at de ville forbyde hybridbiler at parkere ved offentlige ladestandere, som er beregnet til elbiler. Efter massive protester har de nu lavet en kovending og fastslår nu, at det fortsat er muligt for hybridbiler at bruge de såkaldt plug-in-standere, der står rundt omkring i særligt storbyerne.

Massive protester skabte kovendingen

Siden Østre Landsrets afgørelse sidste år, hvor det blev fastslået, at det var lovligt for hybridbiler at parkere samme sted som elbiler, har der verseret en heftig debat, som blev startet af Vejdirektoratet. Der gik nemlig ikke længe før kendelsen i Landsretten, til Vejdirektoratet meldte ud, at de var klar til at ændre loven, så det ikke ville være muligt for hybridbiler at parkere ved standerne i det offentlige rum. Men massive protester fra Trafik- og Byggestyrelsen, Elbilforeningen og helt almindelige hybridbilister har nu medført, at Vejdirektoratet har trukket sin melding tilbage og holder fast i, at der ikke vil blive gjort forskel på hybridbiler og elbiler.

Parkeringsvagter har svært ved at se forskel

Et af argumenterne for at udelukke hybridbilerne fra elbil-standerne gik på, at flere parkeringsvagter havde mødt udfordringer i forhold til at skelne mellem elbiler og hybridbiler. I dag kan parkeringsvagterne dog tilgå en online database, hvor der vil være angivet, hvilken slags indregistrering det pågældende køretøj har.

Da debatten var rødglødende, og bølgerne gik højt, var spørgsmålet om, hvorvidt hybridbiler skulle have lov at parkere samme sted som elbilerne, sendt i høring. Borgere og diverse foreninger og organisationer talte med store bogstaver til fordel for en ensretning, hvilket altså har mundet ud i, at Vejdirektoratet tilgodeser hybridbilejernes interesser. Hybridbiler har derfor lige så meget ret til at parkere ved en elbilstander, som elbiler har, hvilket er helt i overensstemmelse med Østre Landsrets afgørelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *