Posted on

Sådan finder du den bedste autostol

Sådan finder du den bedste autostol

Er du på udkig efter en fremragende autostol til dit barn, er der visse ting, du skal være opmærksom på, før du vælger – det gælder uanset om, du kører i en diesel- eller hybridbil. Vi er alle naturligvis interesserede i at finde den bedst mulige autostol, da børn og sikkerhed ikke er et sted, der skal spares. Derfor har vi her i indlægget samlet en masse værdifuld information, som du kan tage med dig, når du skal ud at finde den bedste autostol til netop dit barn. Sikkerheden for vores børn er det absolut vigtigste, hvorfor en autostol er en gennemtestet og kvalitetssikret stol, som er med til at sikre både komfort og sikkerhed under kørsel.

Sørg for, at din autostol er godkendt

Er dit barn mere end 135 cm højt, skal han eller hun sidde i en godkendt autostol. Loven siger, at børn under den førnævnte højde skal være fastspændt i godkendt udstyr, hvis de er passagerer i et køretøj, der vejer op til 3.500 kg. Der er derfor ikke et alderskrav, men et højdekrav, da børn er forskellige i deres fysiske udvikling. Sørg derfor for, at du vælger en autostol, der er godkendt, hvilket du kan finde masser af på eksempelvis bildele-online.dk. Er dit barn mere end 135 cm højt, hvilket typisk vil være omkring 9 år og 25 kg, er det tilladt at anvende bilens almindelige seler. Sørg altid for, at du tjekker efter, hvis børnene selv spænder sig fast.

Autostole og selepuder til bøn

Er du i tvivl om, hvad du skal vælge af autostol eller selepude, skal du vælge en autostol, hvis dit barn er op til 3-4 år. Og stolen skal gerne være bagudvendt. Er dit barn større end det, skal du bruge en selepude, som gerne har et ryglæn og hovedstøtte. Ryglæn og hovedstøtten er med til at sikre optimal sikkerhed samt komfort for barnet. Desuden bidrager det til, at selen forbliver på sin plads over hofte og skulder, således at der en god fordeling af trykket, hvis der skulle opstå en ulykke.

Brug bagsædet hvis det er muligt

Det anbefales, at børn sidder på bagsædet i bilen i deres autostol. Er der ikke plads til en tredje, kan du sætte barnet på passagersædet. Her skal du sørge for at skubbe sædet så langt muligt tilbage. Airbag’en skal i dette tilfælde være frakoblet. Det er aldeles forbudt og en stor sikkerhedsmæssig trussel, hvis dit barn sidder i en bagudvendt autostol med en tilkoblet airbag.

Sikkerhed frem for alt

Alle børn under 15 år er i øvrigt førerens ansvar. Forstået på den måde at børn under 15 år skal være fastspændt i godkendt udstyr. En overtrædelse af dette koster et klip i kørekortet – for ikke at tale om de menneskelige konsekvenser, det kan have, hvis ikke man spænder børnene ordentligt fast. Husk, at alle i bilen skal fastspændes. Der må kun være det antal passagerer, som der er mulighed for at fastspænde med godkendt udstyr.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *