Posted on

GUIDE: Sådan skifter du nummerpladelys på din bil

light-bulb-146568986322d

Uanset hvilket køretøj du har, om det er en dieselbil, en hybrid, eller måske en gammel folkevogn, så er det lovpligtigt at have nummerpladelys på. Uden dette, vil din nummerplade ikke kunne læses på afstand, hvilket den ifølge loven skal. Er der derimod ingen lys på, så bør du nok overveje at skifte pæren ud, da det oftest er netop pæren, som er sprunget.

Men hvordan skifter man så den? Er det ikke bare nemmest at sende bilen til mekaniker og så bare betale? Nej. Med denne guide får du muligheden for at finde den lille mekaniker frem i dig, og dermed også spare regningen fra den rigtige mekaniker.
Og frygt ej. En montering af et nyt nummerpladelys lyder måske sværere end det er, men det kræver ikke synderligt meget snilde, blot lidt tålmodighed.

Det skal du bruge:

Du skal naturligvis have fat i en nummerpladepære først. Hvis du ikke ved, hvor du skal anskaffe dig sådan en, så forsøg dig på denne hjemmeside. Det vigtigste i valg af pære er, at den matcher den tidligere pære i styrke. Dette står på pæren, når du fjerner den gamle.

Det anbefales i øvrigt at begge pærer skiftes ud på samme tid, for at sikre samme effekt i begge sider af nummerpladen.

Udover pæren skal du også bruge en spidstang.

Sådan afmonterer du den gamle pære:

  1. Før du kan få den nye pære i, skal den gamle først tages ud. Derfor starter du med at finde ud af, hvordan lygten til nummerpladen er sat fast. Den kan enten være skruet fast eller klikket på.
  1. Sidder lygten til nummerpladen på selve bagklappen, er den sandsynligvis skruet på. Skruerne skrues af og glasset fjernes. Er der ikke synlige skruer, så er den klikket på.
  1. I nogle tilfælde sidder nummerpladelygten eventuelt i kofangeren. Er dette tilfældet, så kan det godt være at lygten er klikket på indefra. Forholder det sig sådan, så bør du finde noget at ligge på, for at kunne komme ordenligt ind under kofangeren og kigge.
  1. Uanset hvordan lygten sidder på din bil, så skal du have pæren ud. Glasset fjernes derfor, og pæren skrues forsigtigt ud med hånen eller eventuelt en spidstang. Pas dog på ikke at klemme for hårdt med tangen, så nummerpladepærer er skrøbelige.

Montering af den nye pære:

  1. Med den gamle pære ude, er det på tide at få sat den nye pære i. Den skrues forsigtigt i.
  1. Herefter bør du naturligvis tjekke, om monteringen er foregået korrekt, og at der igen er lys på din nummerplade. Dette tester du nemmest ved at sætte tænding på bilen og tjekke om der er tændt for pæren.
  1. Ser det helt rigtigt ud, så påmonteres glasset og lygten igen, som den var, før du begyndte at pille ved den. Det vil sige at glasset klikkes eller skrues fast, og at lygten klikkes eller skrues fast på bagklappen eller kofangeren igen.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *